Touratech Nieuws | Producten & Nieuws Zomer 2023

Touratech Nieuws | Producten & Nieuws Zomer 2023

Voor zomer 2023 presenteren we productnieuws zoals de Garmin zumo XT2 en de bijbehorende Touratech stuurhouder, de Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP, info over de nieuwe KTM-modellen 790 en 890 Adventure, geven we een preview van Active Adventure No. 5, geven we een korte preview van het Alpes Aventure Motofestival en nog veel meer gloednieuwe info voor zomer 2023.

KTM 790 en 890 Adventure - keuze te over

KTM biedt twee aantrekkelijke instapmodellen in de Adventure middenklasse. Naast de huidige 890 is ook de populaire 790 Adventure weer leverbaar.

De ingrijpend herziene 790 is verkrijgbaar vanaf 10.999 euro. De beproefde twin heeft 95 pk, 87 Nm koppel en is gehomologeerd volgens de laatste emissienorm. De veerweg is 200 millimeter voor en achter, de zithoogte is 860/840 millimeter.

Wil je de instapversie van de 890 Adventure, dan betaal je 14.449 euro. In ruil daarvoor krijg je een indrukwekkende 105 pk en maar liefst 100 Nm. Qua veerweg en zithoogte verschilt de basisversie niet van de 790. Uiteraard is er voor beide modellen een uitgebreid assortiment Touratech accessoires.

www.ktm.com

Preview Actief Avontuur - Ik wil naar buiten!

Half september is het weer zover: dan vindt Active Adventure 2023 plaats. Twee dagen lang krijgen avonturiers de kans om een selectie van 12 tot 14 off-road locaties rond het Touratech hoofdkantoor in Niedereschach te verkennen, die alleen tijdens dit weekend toegankelijk zijn. Snelle grindpaden, uitdagende bospaden, steile hellingen en vlotte trails - zo verschillend zijn de routes die exclusief voor de deelnemers beschikbaar zijn.

Touratech Active Adventure 2023 begint op donderdag 14 september 2023 om 14.00 uur met de uitreiking van de rijdersdocumenten; vrijdag 15 september en zaterdag 16 september zijn rijdagen; het evenement eindigt op zaterdag 16 september om 20.00 uur. Rijders van adventure motoren met een cilinderinhoud van meer dan 600 cc kunnen deelnemen.

Alpes Aventure Motofestival - Klein & fijn

Hoewel de populariteit de laatste jaren gestaag is gegroeid, is het Alpes Aventure Motofestival nog steeds een geheime tip voor motorreizigers. Dit evenement, dat wordt gehouden in van een park midden in het Alpenstadje Barcelonnette, heeft een onvergelijkbare charme.

Van 8 tot 10 september 2023 komen motorrijders hier samen om te praten en nieuwe vrienden te maken. Tal van merken, waaronder Touratech, zullen vertegenwoordigd zijn met informatiestands. En dan zijn er rondom het festival nog de fantastische routes waarop spectaculaire passen beklommen kunnen worden.

www.alpesaventuremotofestival.com

De nieuwe Garmin zumo XT2 - Navigator

Als opvolger van de populaire zumo XT maakt de zumo XT2 indruk met een 6-inch touchscreen dat nog beter afleesbaar is dankzij het diagonaal en vijf procent meer helderheid. Talrijke motor-specifieke functies maken het plannen van routes eenvoudiger. Populaire motorroutes zijn vooraf geïnstalleerd, net als de groene Michelin-gids, . Routes kunnen worden gemaakt als kronkelend, ontspannen of pittoresk - met de visuele routeplanner zelfs direct in de kaartweergave.

Door de Garmin zumo XT2 te koppelen aan een smartphone waarop de app is geïnstalleerd, zijn naast telefonie en berichten ook realtime diensten voor verkeer, weer of brandstofprijzen beschikbaar. Het gebruik van extra kaarten en satellietbeelden en de synchronisatie van tracks en waypoints is ook mogelijk.

De zumo XT2 is voorbereid op het gebruik van Garmin inReach, zodat bezitters van een overeenkomstig abonnement zelfs in gebieden zonder mobiele telefoonontvangst berichten kunnen verzenden en ontvangen en noodoproepen kunnen doen via de satelliet.

Garmin zumo XT2 & Zubehör

  1. Support pour guidon Garmin Zumo XT2 *verrouillable*
    Support pour guidon Garmin Zumo XT2 *verrouillable*
    149,89 €
  2. Support moto Garmin zumo XT2 *sans câble et adaptateur de montage*
    Support moto Garmin zumo XT2 *sans câble et adaptateur de montage*
    19,90 €
  3. Garmin support voiture avec ventouse et connecteur de charge zumo XT2
    Garmin support voiture avec ventouse et connecteur de charge zumo XT2
    24,90 €
  4. Câble d'alimentation pour Garmin zumo XT2, moto, "avec extrémités libres"
    Câble d'alimentation pour Garmin zumo XT2, moto, "avec extrémités libres"
    39,89 €

Touratech stuurhouder voor Garmin XT2 - In de greep

Touratech heeft een robuuste stuurhouder ontwikkeld voor de veilige installatie van de Garmin zumo XT2. Gemaakt van lasergesneden en CNC-gebogen aluminium en roestvrijstalen onderdelen, biedt de houder de best mogelijke bescherming, zelfs bij zwaar off-road gebruik. Een extra slot beschermt de zumo XT2 tegen diefstal. Door de integratie van de Garmin motorhouder wordt de zumo XT2 bovendien betrouwbaar van stroom voorzien via het boordnet in de Touratech stuurhouder.

De combinatiemogelijkheid met bevestigingsadapters of het RAM-kogelscharniersysteem maakt een individuele positionering van het navigatiesysteem mogelijk.

De combinatiemogelijkheid met bevestigingsadapters of het RAM-kogelscharniersysteem maakt een individuele positionering van het navigatiesysteem mogelijk.

Touratech stuurhouder Garmin zumo XT2

  1. Support pour guidon Garmin Zumo XT2 *verrouillable*
    Support pour guidon Garmin Zumo XT2 *verrouillable*
    149,89 €

Touratech Vering Plug & Travel DSA EVO UP - UP-Grade

De elektronische schokdemper Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP helpt alle BMW R 1250 GS en R 1200 GS motoren met Dynamic ESA om de achterschokdemper effectief te upgraden - en tegen een betaalbare prijs. De ingenieuze truc is dat de originele elektronische veervoorspanning (EPA) en de veer nog steeds worden gebruikt. Alleen de elektronische demper wordt vervangen door een hoogwaardig onderdeel van Touratech Suspension. Het gepatenteerde elektronische ventiel zorgt voor een onvergelijkbaar nauwkeurige respons op de elektronische regeling, de nieuwe Hyper Flow demperzuiger garandeert consistente prestaties onder alle omstandigheden en de Low Friction afdichting zorgt voor een gevoelige respons, zelfs onder de zwaarste belasting. De demping wordt vooraf ingesteld via een handig te bedienen draaiknop.

Plug & Travel DSA EVO UP

  1. Amortisseur « arrière » Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP pour BMW R1200GS / R1250GS Adventure à partir de 2014
    Amortisseur « arrière » Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP pour BMW R1200GS / R1250GS Adventure à partir de 2014
    1 368,00 €
  2. Amortisseur « arrière » Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP pour BMW R1200GS / R1250GS à partir de 2013
    Amortisseur « arrière » Touratech Suspension Plug & Travel DSA EVO UP pour BMW R1200GS / R1250GS à partir de 2013
    1 368,00 €



Touratech Copyright © 2020