Onderdelen voor KTM Adventure-modellen

Onderdelen voor KTM Adventure-modellen

Met de modellen 390, 890 en 1290 Adventure heeft KTM het concept van de reisenduro die volledig geschikt is voor onverhard terrein in drie cilinderinhoudsklassen gerealiseerd. Touratech helpt adventure riders hun voertuig met modelspecifiek ontwikkelde oplossingen voor toebehoren te individualiseren tot een persoonlijke droombike.

Toen KTM in 1997 parallel met de 620 LC4 voor de eerste keer een adventure-model introduceerde, werd het de motorwereld in één klap duidelijk dat de Oostenrijkers deze benaming heel serieus namen. Gebaseerd op jarenlange ervaringen op het gebied van enduro's en rally's, had KTM met de 620 Adventure als eerste fabrikant van massaproducten, materiaal uit de motorsport beschikbaar gemaakt voor enduroreizigers.

De krachtige motor en de veerelementen met lange slag vormden samen met een grote tank en de ergonomie die 'm geschikt maakte voor lange afstanden, een concept dat energieke enduroreizigers enthousiast maakte. Zelfs met volledige reisbepakking kan een Adventure nog over trails worden gedreven die voor andere zogenaamde reisenduro's compleet onberijdbaar zijn.

Ook al waren de eerste adventuremodellen op basis van de 620 en 640 eencilinder nog geen grote verkoopsuccessen, toch hield KTM onvermurwbaar vast aan het concept van de reisenduro die volledig geschikt was voor onverhard terrein. Daarop volgden de opnieuw op de Dakar-racers geïnspireerde tweecilindermodellen 950 en 990 Adventure, wier positie werd ingenomen door de 1090 Adventure. Vanaf 2016 was er de vierde generatie met de 1290 Adventure in twee uitvoeringen voor het maken van tochten en avontuurlijke reizen evenals het topmodel 1290 Adventure T met een 30liter-tank.

In het seizoen 2019 breidde KTM het aanbod cilinderklassen opnieuw verder uit. Met de 790 Adventure werd er voor de eerste keer een tweecilinderlijnmotor geïntroduceerd. De krachtige paralleltwin paste uitstekend in het Adventure-concept, en ook van de nieuwe middenklasse-reisenduro was er naast een weggeoriënteerde versie een variant die volledig geschikt was voor onverhard terrein – typisch KTM met een "R" toegevoegd aan de modelnaam. De 790 resulteerde in het kader van de modelevolutie uiteindelijk in de huidige 890 Adventure.

En in hetzelfde jaar als de 790 verscheen ook de KTM 390 Adventure nog ten tonele. Aangedreven door een 44 pk sterke eencilindermotor is dit model dé keuze voor beginners die honger hebben naar avontuur met rijbewijsklasse A2.

In het modeljaar 2022 heeft KTM met de modellen 890 Adventure en 1290 Super Adventure evenals de 390 Adventure nooit eerder zo'n breed assortiment gehad. De 890 en de 1290 zijn telkens naar keuze verkrijgbaar in veeleer weggeoriënteerde versies met gegoten wielen in een 19/17"-uitvoering en kortere veerwegen of als R-versie met 21/18"-spaakwielen en veerelementen voor zware omstandigheden op parcoursen.

Touratech als partner sinds het eerste uur

Touratech begeleidt de evolutie van de Adventure-modellen al sinds het eerste uur. Touratech had al voor de 620 Adventure een ultrarobuust aluminium koffersysteem met een onverwoestbare drager van 18/2 millimeter staalbuis ontwikkeld. Het bagagesysteem overtuigde KTM zodanig, dat het als origineel toebehoren af fabriek kon worden besteld. Aan dit vertrouwen is tot op de dag van vandaag niets veranderd. KTM biedt zijn veeleisende klanten ook voor de huidige Adventure-modellen bagagesystemen "Made in Niedereschach" als toebehoren aan, af fabriek of via het Power Parts-programma.

Maar de krachtige Adventures hebben de Touratech-tovenaars nog tot talrijke andere oplossingen op het gebied van toebehoren geïnspireerd. Zo mag voor de machines die zeer geschikt zijn voor onverhard terrein een uitgebreid assortiment protectoren niet ontbreken. Dit varieert van de motorblokbeschermingen Rallye Evo en Expedition via tankbeschermbeugels, beplatingsbeschermbeugels, radiateur- en stuurbescherming tot en met kleine onderdelen als een protector voor het remvloeistofreservoir.

Ook om de ergonomie te personaliseren zijn er in het leveringsprogramma van Touratech talrijke doelmatige oplossingen te vinden. Zo is er bijvoorbeeld het comfortzadel, dat verkrijgbaar is in diverse zithoogtes voor verschillende beenlengtes, of de stuurverhoging die staand rijden aanzienlijk comfortabeler maakt.

Ook op het gebied van bagage heeft de afdeling Ontwikkeling heel wat denkwerk verricht. Zo kan de constructiebreedte met het speciale ZEGA-systeem door middel van een uitsparing in de aluminium koffer aan de kant van de uitlaat duidelijk worden geminimaliseerd, zonder dat dat al te veel ten koste gaat van de opbergruimte. Natuurlijk is er ook een ZEGA Topcase inclusief drager leverbaar. En ook op het gebied van softbagage vindt de adventure rider bij Touratech de oplossing die het best bij zijn wensen past – of het nu in de vorm van één van de modelspecifiek ontworpen tankrugzakken is, een achtertas of een compleet systeem van waterdicht textiel.

GPS-adapter, inklap- en verstelbare hand- en voethendels, hard parts evenals veel kleine accessoires maken het uít de praktijk vóór de praktijk ontwikkelde programma toebehoren compleet.

Met KTM en Touratech ontmoeten twee merken elkaar die voor consequente kwaliteit out on the tracks staan. Zowel vandaag als bijna 25 jaar geleden.

KTM 1290 Adventure

Producten voor de KTM 1290 Adventure


Voorbestemd voor lange avontuurlijke reizen: KTM 1290 Adventure R

KTM 890 Adventure

Producten voor de KTM 890 Adventure

 


Met zijn uitstekende geschiktheid voor onverhard terrein is de KTM 890 Adventure R de eerste keus voor veeleisende offroadtochten.

KTM 390 Adventure


De KTM 390 Adventure is dé keuze voor beginners die honger hebben naar avontuur met een A2-rijbewijs.Touratech Copyright © 2020