Nieuwe reislust - Look around the Globe

Nieuwe reislust - Look around the Globe
Marta en Lukasz moesten hun reis om de wereld-project "Look around the Globe" vanwege de pandemie onderbreken. De reizigers overbrugden de wachttijd met tochten door enkele Midden-Europese landen.

Het duurde meer dan twee maanden voordat we vanuit Oman, waar we vanwege de pandemie vastzaten, weer naar huis konden gaan, en nog een jaar voordat onze trouwe motor "ezel" weer terug was. Een tijd die we gebruikten voor een paar tochten in de buurlanden van ons vaderland Polen.

Dit jaar bracht voor ons een revolutie met zich mee: we zijn nu met twee motoren op reis. Het is niet zo dat we het motorrijden op één motor niet leuk vonden of dat het niet mogelijk is om samen op een BMW F 800 GS op reis te zijn. Alles is een kwestie van organisatie en dat hebben we altijd met bravoure voor elkaar gekregen. Maar nu is het gewoon comfortabeler voor ons beiden.

De macht der gewoonte is echter zo sterk, dat we ook nu nog de tweede motor meestal maar half bepakken. En ook het overzicht over datgene wat al opgeborgen is, raken we af en toe nog kwijt. Zoals bij onze eerste tocht naar Praag. Maar gelukkig kan men een paar dagen zonder portemonnee, powerbank of favoriete kleding heel goed overleven. We hebben onze les echter geleerd en het volgende uitstapje in juni van dat jaar verliep weer vlekkeloos

Roemenië werd een echte test voor onze rijkunsten. Vooral voor mij, omdat ik nog aan mijn offroad-capaciteiten werk. We hebben de ACT Romania gevolgd en deelgenomen aan de Touratech Rally. Of de zon ons nu bij 40 graden Celsius deed zweten of dat er regen en onweer losbarstten, we genoten van de legendarische trajecten en bergpassen evenals de Transfăgărășan, een weg door het Făgărașgebergte of de Transalpina.

Tijdens deze avonturen werd de reislust opnieuw in ons gewekt. En de adrenaline op deze veeleisende trajecten deed de rest. Het volgende doel zal de Noordkaap zijn, en wat daarna volgt zullen we wel zien.

www.facebook.com/LookAroundTheGlobe

www.instagram.com/look_around_the_globeTouratech Copyright © 2020