Slim inpakken | Zijtas Endurance

Slim inpakken | Zijtas Endurance

De nieuwe waterdichte Endurance zijtas is geschikt voor zowel reisenduro's als stadsrijders. Met een ingenieus eenvoudig snelsluitsysteem wordt de robuuste en ultralichte zachte tas aan de bagagedrager bevestigd.

Bevestigen, vergrendelen, rijden - zo eenvoudig is het om de nieuwe Endurance zijtas te gebruiken. De softbag is voorzien van het gloednieuwe Docking Panel van Touratech. Deze technologie, ontwikkeld op basis van praktijkervaring voor praktisch gebruik, is even eenvoudig als ingenieus: het centrale element is een paneel van licht maar zeer sterk kunststof. Dit is voorzien van precies gepositioneerde kunststof haken die net zo precies op de ronde buisdragers van Touratech passen als op die van BMW. Het midden van het docking panel bevindt zich in het midden van de ronde buisdrager. In het midden van het docking panel bevindt zich een aluminium plaat met daarop een nauwkeurig werkende snelsluiting van hoogwaardig roestvrij staal.

Eenvoudige bediening dankzij snelsluiting

De snelsluiting klikt automatisch vast wanneer de tas wordt bevestigd en kan in een handomdraai weer worden losgemaakt. Tussendoor wordt het docking panel - en dus de zijtas - zonder bewegingsruimte en onverwoestbaar aan de bagagedrager bevestigd. De optioneel verkrijgbare sloten completeren het functiepakket en maken vergrendeling met andere afsluitbare Touratech-producten mogelijk.

Het docking panel is een integraal onderdeel van de tas volgens het sandwichprincipe. Het vormt een stabiele achterwand en zorgt ervoor dat de tas stevig en comfortabel op de bagagedrager wordt vergrendeld.

Voor avontuur en stad: de Endurance zijtas

De Endurance is gemaakt van ultrastevige stof met kunststof coating, 660 g/m2, en combineert duurzaamheid met een zachte hantering. Interne verstevigingen zorgen er samen met het docking panel voor dat de tas perfect in vorm blijft, zelfs als hij maar gedeeltelijk gevuld is. De rolsluiting, waarmee het volume traploos kan worden aangepast, doet de rest. Als lid van de productlijn Waterproof by Touratech is het vanzelfsprekend dat de Endurance waterdicht is. De materialen van de Endurance zijn vrij van schadelijke stoffen en grotendeels gemaakt van duurzaam geproduceerde grondstoffen.

Met een gewicht van slechts 2,16 kilo, klaar voor montage, biedt de Endurance een volume van 30 liter per tas. Dit betekent dat de individuele rijder zelfs voor langere tochten genoeg bagage kan meenemen. Reizende endurancerijders hebben de voordelen van zachte bagage altijd gewaardeerd. Het risico op verwondingen in het veld is immers kleiner dan met een hard bagagesysteem en deuken en krassen zijn ook geen probleem.

Maar ook steeds meer stadsrijders kiezen voor textiele bagageoplossingen. Bij het slenteren door de stad loont de kleine breedte zich al snel, en zo'n softback kan ook nonchalant over de schouder worden geslingerd en meegenomen naar kantoor.

Net als het docking panel is de Endurance zijtas gemaakt van PVC-vrij materiaal en vervaardigd in Duitsland. De tas heeft een volume van 30 liter en is verkrijgbaar in zwart. Geschikt voor zowel Touratech bagagedragers als roestvrijstalen bagagedragers uit het originele BMW Motorrad accessoireprogramma.



Related Products

Touratech Copyright © 2020