Belastbaarheidstest - Destino Ultimate GTX

Belastbaarheidstest - Destino Ultimate GTX

Met een veeleisend terrein en frequent wisselende weersomstandigheden bood de test- en fototocht op de ACT VK de perfecte testcondities voor de premiumlaars Touratech Destino Ultimate GTX.

Beter had men de setting niet kunnen plannen: Het terrein langs de ACT VK bood talrijke rotspassages waar bescherming tegen letsel erg belangrijk is. Er viel heel veel regen en ook stilstaand water moest worden overgestoken, zodat waterdichtheid van zeer groot belang was. En last but not least bracht het team ook veel tijd te voet door, tijdens bezichtigingen bijvoorbeeld, zodat het comfort eveneens belangrijk was.

Motorcrosslaarzen zijn de eerste keus wanneer het erom gaat voeten alleen maar te beschermen. Maar tijdens het maken van tochten hebben die hun grenzen snel bereikt. Zelden zijn ze waterdicht en telkens voor één rit ontworpen, dus voor maximaal 45 minuten. Ze missen de fijngevoeligheid bij het bedienen van rem- en schakelhendel en bovendien zijn ze ongemakkelijk tijdens het lopen.

Maar nu is er de Destino Ultimate GTX. Deze biedt bescherming op motorcross-niveau en beschikt tevens over de comfortkenmerken van een trekkingschoen.

De technologie

"GTX" in de modelaanduiding staat voor Gore-Tex, het ultimatieve klimaatmembraan voor outdoorkleding. In het geval van de Destino Ultimate GTX betekent dit eveneens: droge voeten onder alle weersomstandigheden.

Bergbeklimmers kennen het merk Vibram heel goed. Net als bij serieuze wandelschoenen biedt de Vibram Apex-zool bij de Destino stabiliteit en comfort, terwijl een EVA-tussenzool alle schokken opvangt. De geprofileerde zool zorgt voor optimale grip, zowel tijdens het rijden als tijdens het lopen.

Het Dynamic Support Frame (DSF) biedt een kuitsteun, een hielschaal en een stabiliteitsframe ter ondersteuning van de kuit. Het enkelgewricht kan op natuurlijke wijze buigen, terwijl het frame overstrekking tegengaat. Zo beweegt de laars heel natuurlijk met de voet mee en biedt tegelijkertijd uitstekende bescherming. Een TPU-plaat, zoals die ook bij motorcrosslaarzen van topkwaliteit te vinden is, beschermt het scheenbeen. Niet ontbreken mag natuurlijk een teenkap.

Op het gebied van dagelijks gebruiksgemak is het BOA-sluitsysteem nauwelijks te overtreffen. Met zijn strategische veterpunten, het monofilament en het eenvoudige instelwiel met snelsluiting, kan de laars snel worden aan- en uitgetrokken en zit elke keer perfect.

Kortom: De Destino Ultimate GTX is de ultimatieve laars om avonturen mee te beleven, waarmee motorrijders in alle jaargetijden tot het uiterste kunnen gaan en desondanks kunnen genieten van uitgebreid comfort.


En dat zeggen de testrijders die de Destino Ultimate GTX op de ACT UK hebben gedragen:

Mirko Nagler, CSMO Nexx Helmets:

»Ik heb in mijn leven al veel laarzen gedragen en dit zijn gewoon de beste laarzen voor avonturiers die ik ook heb getest. Ze zijn licht en comfortabel maar tegelijkertijd sterk en veilig. Mijn voeten zijn helemaal niet moe en zelfs tijdens het wandelen vond ik ze erg comfortabel. Echt waar, dit zijn de beste motorlaarzen aller tijden!«

Nils Buntrock, Marketing Manager Harley-Davidson, D/A/CH

»Ik ben het met Mirko eens, dit zijn in alle opzichten mijn beste avonturenlaarzen. Ze waren absoluut waterdicht en wij zijn door heel veel water gereden! Ik vind ook het BOA-sluitsysteem erg prettig: Het kan ver worden geopend om in en uit te stappen en daarna supereenvoudig worden gesloten. Dat gaat zo gemakkelijk in vergelijking met gebruikelijke gespen.«

Naar de motorlaarzen:

  1. Stiefel Touratech Destino Ultimate GTX
    Stiefel Touratech Destino Ultimate GTX
    À partir de 628,99 €
Touratech Copyright © 2020