Radicale oplossing - Touratech R 1250 GS Rallye

Radicale oplossing - Touratech R 1250 GS Rallye

In het kader van de tests voor de nieuwe elektronische suspensionelementen is de concept bike Touratech R 1250 GS Rallye ontstaan. Hoofdbestanddeel van de radicale ombouw is de conversie van de voorwielgeleiding voor de opname van een 21"-wiel. De telelever blijft behouden en ligt nu tegen een speciale uitvoering van de gloednieuwe, semi-actieve veerpoot Plug & Travel EVO aan. Op de paralever-swingarm wordt een eveneens, met een grotere slag uitgevoerde, elektronische veerpoot van de nieuwe serie gebruikt.

De wielen zijn met Excel-velgen en verstevigde V2A-spaken van Haan Wheels geschikt gemaakt voor gebruik op zwaar terrein. De voorste velg heeft een breedte van 1,75 inch en is voorzien van een band met grove noppen met de afmetingen 90/90-21. Op de achterste velg van 4,25 inch wordt een band met de afmetingen 140/80-17 gebruikt. Voor een uitstekende rijstabiliteit bij een hoog tempo op een ruwe ondergrond zorgt de stuurdemper van Touratech Suspension.

De wijzigingen bij de mapping van de boxer zijn eveneens afgestemd op sportieve ritten over onverhard terrein.  Bij de nieuwe karakteristiek passen de Akrapovič-einddemper evenals de gewijzigde Airbox met het UNI-filter, dat zelfs bij een zeer hoge stofbelasting een maximale luchtdoorvoercapaciteit garandeert.

Talrijk Touratech-toebehoren voor de R 1250 GS beschermt de concept bike ook onder zware omstandigheden op onverhard terrein. Zo wordt de hydrogevormde motorblokbescherming "Rallye" evenzo gebruikt als valbeugels en handbeschermbeugels. Verstelbare schakel- en remhendels maken een optimale individuele aanpassing van de bedieningselementen mogelijk.

Na voltooiing van de testritten voor de EVO-suspension staat een tocht bij de scouting voor de volgende Adventure Country Track (ACT) op het programma. Highlight van het seizoen wordt deelname van rallycrack Dirk von Zitzewitz aan de Transitalia Marathon 2022 op het zadel van de concept bike.

BMW- en rallyfans konden de Touratech R 1250 GS Rallye al live bekijken tijdens het Touratech Travel Event (27-29 mei) en tijdens talrijke andere evenementen.Touratech Copyright © 2020