Even voorstellen: Duo93

Even voorstellen: Duo93

Dieter en Renata, beter bekend als Duo93, zijn op wereldtournee met hun BMW R 1250 GS Adventure motoren. Vandaag stellen we ze aan u voor in ons portret.

Dieter

Dieter is geboren in Pforzheim (Duitsland) en heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk. Na zijn opleiding tot machineconstructeur volgde hij naast zijn baan verschillende scholingen. Zijn carrière begon al toen hij 23 jaar was. Al op jonge leeftijd had Dieter "benzine in zijn bloed" en was helemaal gek van gemotoriseerde tweewielers, die hij ook graag met ambachtelijke vaardigheden wat meer vermogen gaf.

Renata

Renata is geboren in Zagreb (Kroatië), spreekt wel vier talen en heeft drie kinderen. Het grootste deel van haar jeugd bracht ze door in Zagreb. Ze woonde onder andere enkele jaren bij haar zeer liefdevolle grootouders, die tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in haar leven spelen. Dankzij haar durf in combinatie met haar ondernemersgeest opende zij haar eerste kapsalon in Zagreb al toen ze 19 was, en die bestaat nu nog. Zonder kennis van het Duits emigreerde Renata 26 jaar geleden naar Duitsland. Een jaar later al opende zij haar "Haarstudio Renata" in het Duitse Esslingen, en vierde onlangs haar 25-jarig jubileum.

Start van onze wereldreis op onze BMW R 1250 GS Adventure

Nadat we onze wereldreis waren begonnen, vertrokken we in augustus naar de Noord-Atlantische landen IJsland, Ierland en Schotland. Er stonden ons enkele weken van uitersten te wachten, unieke natuurlandschappen en natuurlijke fenomenen. 16.000 km on- en offroad langs de schilderachtige kusten van de Noord-Atlantische Oceaan met tracks voor dagelijks rijplezier en voldoende uitdagingen voor motoravonturiers. De IJslandse Westfjorden, het IJslandse hoogland, de "most dangerous road 622" op IJsland, de 2600 km lange Ierse Wild Atlantic Way en de Schotse Northcoast NC 500 waren de highlights van onze North Atlantic track als begin van onze wereldreisavonturen op de motor.

Het werd een tocht vol tegenstellingen en contrasten. Ongerepte natuur en een ruig klimaat waren het tegenovergestelde van ons Centraal-Europese klimaat en natuurlandschappen. We dachten na over een volgend reisdoel dat in de nog steeds problematische tijden van corona mogelijk zou zijn, en dat na vuur en ijs, vulkanen, gletsjers, geisers en watervallen nieuwe hoogtepunten van onze reis zouden kunnen worden. Na 40 landen, voornamelijk in Europa, was het tijd voor een ander continent.

Zuid-Amerika, we komen eraan!

Zuid-Amerika is een continent vol contrasten en de bakermat van veel culturen. Chili, Patagonië, Vuurland, het Andesgebergte met de hoogste passen tot net onder 5000 meter en de Atacama-woestijn moesten onze volgende reisdoelen worden, en natuurlijk wilden we de Carretera Austral tot aan het einde, naar Villa O'Higgens rijden, en ondanks moeilijke inreisvoorwaarden naar Argentinië tot aan Ushuaia, het "einde van de wereld", op Vuurland terechtkomen.

Daarna wilden we via een flexibel gekozen route naar Alaska verder reizen.

Ondertussen zijn we 4 weken in Chili en in menig opzicht overweldigd. De Chileense vriendelijkheid en gastvrijheid zijn overweldigend. We sluiten elke dag nieuwe vriendschappen en worden vaak bij mensen thuis uitgenodigd om typisch Chileense gerechten te proeven, tips en adviezen voor het vervolg van onze reis te ontvangen en ons onder te dompelen in de Chileense leefwijze.

Na aankomst in Santiago en nadat we onze bikes in de haven van San Antonio hadden opgehaald, gingen we direct naar Touratech Chili in Santiago. Met hulp van het fantastische Touratech-team hebben we onze bikes nog wat "gefinetuned" en zo goed mogelijk voorbereid op datgene wat ons tijdens de reis naar het zuiden te wachten stond. Nogmaals heel hartelijk dank voor de geweldige hulp!

Momenteel zijn we al aan het einde van de beroemde Carretera Austral aangekomen, de route die hoofdzakelijk offroad over 1247 km van Puerto Montt naar Villa O'Higgins loopt. De Chileense zuidas biedt overweldigende natuurlandschappen, met sneeuw bedekte bergen, turquoisekleurige rivieren en meren evenals avontuurlijke offroadpassages met de meest uiteenlopende, veeleisende bodemcondities. Steenslag, stof, plassen, zand, smalle wegen, grote gaten en tegemoetkomende vrachtwagens, pick-ups en bussen veroorzaken stofwolken die bij droogte elk zicht wegnemen.

Desondanks was de Carretera tot nog toe het hoogtepunt van onze motorgeschiedenis en voor iedere geoefende offroadrijder écht een aanbeveling.

Onder deze extreme wegomstandigheden van enkele duizenden kilometers, worden zowel de bikes als de gehele uitrusting zeer sterk belast en hebben dat tot op heden perfect, zonder welk mankement dan ook, doorstaan.

ONE WAY – EEN LEVENSREIS …. Voor onbepaalde tijd.

Renata & Dieter I duo93adventure

 

Wilt u meer te weten komen over Duo93 en op de hoogte blijven? Dan heeft u de volgende mogelijkheden om Duo93 te volgen:Touratech Copyright © 2020